Het is jaargang 10 nummer 34, maar voor ons is het jaargang 0 nummer 2. We kijken nog steeds met grote ogen de wereld in met de vriendelijke tandeloze lach van een gezonde baby. Dit keer hebben we de vrijheid in en op ons blad staan. De vrijheid van een ballonvaart, de vrijheid die er is bij gratie van het loslaten van controle.  We zijn blij met ons blad, wat we er van gemaakt hebben, maar ook voor de inzichten die we door het maken verkrijgen en niet in de laatste plaats door reacties van lezers waarvan we vreselijk veel leren. Onze grote dank voor jullie bijdrage aan de Dura: óns blad.

In deze uitgave een boeiend artikel van Etienne Peirsman over de Vigyan Bhairav Tantra het 5000 jaar oude boek der Geheimen, over Methodes om Bewustzijn te overstijgen. Etienne beschrijft de relatie tussen cranio en de Sutras en geeft een aantal voorbeelden uit de praktijk.

Maartje van Hooft legt een relatie tussen traditionele Chinese geneeskunde en cranio in “Cranio en inwendige organen: zon en schaduw, Yang en Yin” en in een mooi diep gesprek met Pim van Lommel wordt dieper ingegaan op Eindeloos Bewustzijn; cardioloog Pim van Lommel doet al twintig jaar onderzoek naar bijna-doodervaringen bij patiënten die een hartstilstand hebben overleefd.

Over het volgen van je hart hadden we een inspirerend gesprek met Ineke Dolman. Zij realiseerde vorig jaar een van haar dromen: het Banyan Centre voor Health en Happiness bij Thermen Bussloo.

Met Ria Teeuw over ondernemen en kernwaarden praten geeft inzicht in de cranio-entrepeneur en welke marketingstrategie het beste werkt.

En nog veel meer… De Dura is net zo gevarieerd als cranio.

De Dura is een tijdschrift voor Craniosacraal Therapie, Meditatie en Human nature.